Login
  SEARCH
  Svenska 

SWEDISH CHARTS 
 
Top 100 Singles 
 
Top 60 Albums 
ARCHIVE 
SEARCH 
BEST OF ALL TIME 
LINKS 
FORUM
Gemini
Lyrics request
Chart Positions Pre 1976
Music of Sweden
Swedish Electro Songs ?


 
HOMEFORUMCONTACT

DISCUSSION FORUM
Forum - Allmänt - Försäljning av strömmad musik inkluderas

SverigeTopplistan är en sammanställning av musikförsäljningen i Sverige och baseras på information från Grammofonleverantörernas Förening (GLF). Idag presenteras listan för första gången även med försäljning av så kallad strömmad musik (streams).
Sedan 1975 har SverigeTopplistan inkluderat försäljning av singlar, album. Senare adderades försäljning från musik-dvd och downloads. Från och med idag inkluderar singellistan även så kallad strömmad musik (streams) - Sverige är därmed först i världen att inkludera musikför-säljning från strömmade musiktjänster i sin lista.
Den digitala musikförsäljningen, inklusive strömmad musik, har ökat dramatiskt i Sverige under det senaste året och står idag för drygt 32 procent av den totala försäljningen.
– Streaming är ett nytt och populärt sätt att konsumera musik på bland svenskarna. I och med att konsumtionen av strömmad musik är så pass stor i Sverige idag är det självklart att den även inkluderas i SverigeTopplistan och speglar musikkonsumtionen på ett korrekt sätt, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Svenska Gruppen.
Det förklarar kanske varför "Gubben i lådan" gick upp i topp denna vecka (var 5:a förra veckan). Problemet med streaming och downloads för mig är dock att skivbolagen då lättare kan ordna så att de egna artisterna får höga listplaceringar, men att lösa det problemet går väl knappast..
Det vore intressant att veta om de olika medierna (CD, download, streaming) är viktade på något sätt. Eller räknas en streamning lika mycket som en såld CD-singel?

Skulle också vilja veta vilka försäljningsvolymer vi talar om en normal vecka. Hur mycket säljer en normal etta, t ex? Tänker på detta då jag tyckte det var mycket konstigt att Hans Edlers låt som ingen har hört talas (ok, jag överdriver lite) om låg etta här medan den t ex inte syntes ö h t på Digilistan... Hur många sålda ex behövs det då för att flyga upp som etta?
Blev förvånad över hur mycket gammal skåpmat från sommaren som återinträdde på listan idag, men här är alltså förklaringen.


Add a message (*=mandatory field)
Name*   
E-Mail   
Add Smilies:
Text*   Copyright © 2020 Hung Medien. Design © 2003-2020 eMedia Jungen. All rights reserved.
Page was generated in: 0.14 seconds