Login
  SEARCH
  Svenska 

SWEDISH CHARTS 
 
Top 100 Singles 
 
Top 60 Albums 
ARCHIVE 
SEARCH 
BEST OF ALL TIME 
LINKS 
FORUM
Lyrics request
Music of Sweden
Selecting a B2B Telemarketing Company
Swedish Electro Songs ?
Chart Positions Pre 1976


 
HOMEFORUMCONTACT

DISCUSSION FORUM
Forum - Allmänt - Vem vinner Melodifestivalen?

Har inte hört några av låtarna som är kvar, men har svårt att se hur Markoolio och Måns ska kunna undgå att gå vidare till Globen från del-finalen på lördag. Mitt tips blir sedan att det kommer att stå mellan dessa båda gentlemen, kanske tillsammans med EMD, om vem som ska ta hem slutsegern?
Jag tror personligen att H.E.A.T. kommer att skrälla, tror inte att dom kommer att komma med en halvdan låt efter att ha hört deras album. Markoolio tror jag å andra sidan kommer att floppa, hans namn är inte ett lika starkt varumärke som folk tror.
Men ja, Måns sitter nog säkert. Oavsett hur hans låt är, även om det känns som om den kommer att vara högst undermålig med tanke på hur han med sitt skivbolag hela tiden försöker sänka förväntningarna på den.
Dina tips slog in Jakob. Skickligt.
När det gäller Måns så tycker att hans låt inte på långa vägar håller måttet, men han kan säkert vinna i Globen med? Jag kände inte ens till HEAT innan i kväll, men de var suveräna, inte minst sångaren, och de kan mycket väl skrälla igen. Markoolios låt var dock alldeles för svag. Hade han kört en normal Markooliolåt hade han nog lyckats bättre. Sen var det en hel del andra hyfsat bra låtar, inte minst Lili&Sussi, men den låt som jag tror kommer att bli den stora favoriten i Globen är tveklöst Amy Daimonds bidrag. Den har allt som krävs för att kunna vinna även finalen i Moskva. Kanske hennes bästa låt?
Last edited:
I kväll så kan man väl räkna med att BWO och EMD tar Globenbiljetterna, medan Mikael Rickfors och Molly Sandén går till Andra Chansen? Fast det beror ju oxå på vem som får möta vem i duellerna?
Molly Sandén och EMD gick vidare till finalen i Globen. Och jag måste säga att Mollys låt var helt suverän. Kan inte se hur någon ska kunna hota henne framöver? Hon kommer att nu antagligen att vinna hela tävlingen och representera Sverige i den stora finalen i Moskva, och där kan hon mycket väl vinna hela skiten.
Agnes tog välförtjänt tillsammans med Malena Ernman de två sista direktplatserna till globenfinalen. Och nu efter att ha hört alla 32 låtarna så inser jag att det här kommer att stå mellan Molly Sandén och Agnes - med Måns och EMD som utmanare. I slutändan så blir det nog Molly som tar hem finalen. Hennes låt är helt enkelt bäst och hon är dessutom den bästa sångerskan. Fast Agnes låt är snudd på fantastisk den med.
Jag hoppas på att Alcazar, Måns Zelmerlöw eller EMD vinner.
Malenas "La Voix" ska vinna. Den har allt ett vinnarbidrag ska ha. Kan säkert funka väldigt bra i Eurovison. Har redan fått bra respons från andra länder. Får gåshud varje gång jag hör den. Älskar den!
Förstår dig Robert. Jag har själv svårt att få "La Voix" ur huvudet. Suverän låt. Den kan mycket väl överraska igen och vinna i Globen. Malena är ju en världsberömd operångerska, som dessutom är rätt så snygg, så hon kommer inte att göra bort sig i Moskva..
Last edited:
Sådär. Nu tänker jag slå till med något igen eftersom jag var så träffsäker förra gången.
Sarah Dawn Finer kommer att slå ut Scotts första omgången, det tror jag. Många kände (jag bland annat) att hon borde vunnit när hon var med för två år sedan så där får hon ett antal gratisröster. Enda problemet är att hennes låt helt och hållet är en mindre bra kopia på I Remember Love. Sen är ju dansband störst i Sverige just nu, vi behöver bara kika på försäljningslistorna för att se det. Idolerna faller ut efter två veckor medans dansbanden säljer platinum på första. Så Scotts kan överaska och gå vidare.
Duell nummer två är mer svårtippad. Främst på grund av att jag missade den tredje deltävlingen och därför inte har sett BWO's show. Däremot har jag skivan och har därmed hört deras låt.
Lili & Susie är starkare låtmässigt helt klart. Mer drag i låten och en mycket större chans i Moskva. Men sen har vi allt prat om BWOs stora fankrets i baltstaterna som kan ge dom lite "taktiska" röster på samma sätt som The Ark fick röster pga av att de skulle ha en stor fanbas i Tyskland. I slutändan tror jag att Lili & Susie slår etablerade BWO, BWO är helt enkelt inte folkkära även om de är stora. Och Melodifestivalen är skrällarnas tävling.
Duell 3: Amy tar hem det trots att hennes låt känns som någonting som borde stannat i 90-talet. Sen tycker jag inte heller att hennes röst passar låten så bra. Men hon är trots allt enorm i Sverige trots att hennes förra album tokfloppade. Hon har barnens röst, och jag vill tro att det främst är barn som röstar. Star Pilots har den bättre låten enligt mig, och deras show doftar lite 90-tals pojkband och till skillnad från fallet med Amy så gillar jag det. Tyvärr så liknar låten In the Heat of the Night lite mer än vad som är acceptabelt. All in all så vinner Amy och går vidare till nästa deltävling.
Duell 4: Den här är den mest svårtippade. Jag gillar Caroline af Ugglas men gillar inte hennes låt dock så känner jag många som gjorde det. Rigo & the Topaz gillar jag inte heller. I slutändan tror jag ändå att Rigo tar hem det. För Caroline har trots allt internationella juryn också och många väljer nog att vänta ut den här omgången och rösta på henne där så att de slipper rösta fler gånger.

Sen möts alltså enligt mina tips Sarah Dawn Finer och Lili & Susie. Här blir det svårt. Men jag tror att Lili & Susie tar hem det. Sarah Dawn Finer röstarna kommer helt enkelt inte att rösta på henne två gånger för att få med henne till finalen, däremot tror jag att Lili & Susies fans kan göra det.

I den andra duellen möts Amy Diamond och Rigo & the Topaz. Amy tar hem det. Det är det enda jag kan tänka mig.

Så Amy och Lili & Susie tar sig till finalen.
Din analys av morgondagens tävling är verkligen väl genomtänkt Jakob. Min enda invändning är att jag tror Scotts kommer att slå sig fram till ett möte med Lili och Sussie. Men hur den duellen sen går har jag ingen aning om. Tippar Scotts, tror jag? Och vad gäller BWO så har dom nu gjort sitt, fast låten är skitbra.
Andra halvan verkar vid en första anblick vara vikt för en Amy triumf, men det kan verkligen gå precis hur som helst. Tror dock att Caroline tar sig till final på något vis. Tror tom att piloterna kan ta sig till final. På tal om deras låt förresten så tycket jag den låter precis som "Waiting for a star to fall". Mitt tips till final är dock Amy eller Caroline.
Vilka som än tar sig till Globen så kommer finalen att bli oerhört svårtippad.
Jag tror att Carolina tar sig till finalen via internationella juryn. När hennes fans inser att hon inte tog platsen via duellerna så slänger de sig på telefonerna. Samma sak kan dock hända även Sarah Dawn Finer.
Amy sitter dock vi det här laget redan på en finalplats.
Sarah och Caroline tog finalplatserna tillsammans med en grekisk låt som jag inte ens kommer ihåg. Vad gälller den grekiska låten så är det helt bedrövligt. Utländska juryn var ett fiasko. Att de valde en grekisk låt istället för Amy är ofattbart. Det är dessutom synd om BWO och Lili & Sussie. Jag tror det är dags att skrota Andra Chansen nu. Kanske borde man låta 3 låtar från varje deltävling gå direkt till final nästa år. Det hade i så fall gett oss 12 låtar i Globen. Och det hade varit mer rättvist.
Jag gillar tanken med andra chansen. Att man får en chans att lyssna in sig på låtarna. Samtidigt är konceptet helt ologiskt då de trots allt bara får spelas en, max två gånger sen i den internationella finalen.
Nee, det jag vill bli av med är duellerna. Folk orkar bara rösta en gång på sina artister.

Sen undrar jag hur det blir med Amys karriär, efter två succéalbum så floppade hennes tredje (stort) enligt mig. Och det trots melodifestivalmedverkan där var och varannan artist blir svinstora över en helg. Nu kom hon inte ens till finalen.
Kan det vara så att hon blivit för gammal? Att allt hon var för sverige var en barnstjärna och att hon nu spelat ut sin roll?
Eller är det hennes material som är för dåligt.
Sen hörde jag att hon jobbar på ett album inför en internationell release, har någon annan någon koll på det?
Här är startordningen för lördagens final.

1. Hope & Glory
Artist: Måns Zelmerlöw

2. Snälla, snälla
Artist: Caroline af Ugglas

3. Love Love Love
Artist: Agnes

4. 1000 Miles
Artist: H.E.A.T

5. You´re My World
Artist: Emilia

6. Stay The Night
Artist: Alcazar

7. Moving On
Artist: Sarah Dawn Finer

8. Baby Goodbye
Artist: E.M.D.

9. Alla
Artist: Sofia

10. Så vill stjärnorna
Artist: Molly Sandén

11. La voix
Artist: Malena Ernman

Vid en första anblick så verkar åtminstone 5-6 av låtarna kunna ro hem det här. Att det kommer att bli oerhört spännande inser väl alla?
Last edited:
Alcazar!!!!
Jag hoppas på Malena, för hon är så himla kul, och hennes låt är så himla ovanlig, plus suverän.
Men jag har en känsla av att Molly kommer att ta hem det här? Och det är inte helt fel, för hon sjunger fantastiskt, och låten hennes är en återgång till hur det var förr - en fin och bra ballad helt enkelt.
Alcazar: 12 points!!!
När nu Lili & Susie och Velvet är utslagna så hoppas jag på Alcazar. Men jag blir inte ledsen om någon av Caroline af Ugglas, Malena Ernman eller EMD vinner. Vinner någon av de övriga har Sverige inte en chans att nå någon final i Moskva.
La voix should win!!!!!!!!!!!!!!!
La voix is the best song, stand out from all the other songs.
Caroline af Ugglas suger hårt vinner hon så kommer vi inte till moskva. H.E.A.T. kommer att vinna dom är lätt bäst bland alla dessa skit låtar!!!!!
Mitt tips är nu att EMD tar hem det här, speciellt som de nu även toppar den svenska försäljningslistan.
Min favorit Malena vann, tack och lov. "Snälla, snälla" blev tvåa, och storfavoriten EMD blev bara trea. Nu vinner vi i Moskva.
Last edited:
Great show from the Globen in Stockholm! It was exciting until the end when number 1 from phone/sms votings was known! One of my favorites won. Everything was okay for me excpet Snälla, snälla. And the sweetest one was Molly Sandén...
I agree with everything you say Steffen. For all us Swedes it was a nailbiting contest, as Malena only was in 8th position after the jury had voted. At that stage Måns was in the lead and looked to be winning. But after the phonevotes, Malena won in style. Incredible.
Resultat finalen i Globen 14 mars 2009

1. "La voix" - Malena Ernman

2. "Snälla, snälla" - Caroline af Ugglas

3. "Baby Goodbye" - E.M.D.

4. "Hope & Glory" - Måns Zelmerlöw

5. "Stay The Night" - Alcazar

6. "Moving On" - Sarah Dawn Finer

7. "1000 Miles" - H.E.A.T

8. "Love Love Love" - Agnes

9. "You're My World" - Emilia

10. "Alla" - Sofia

11. "Så vill stjärnorna" - Molly Sandén

Was a great show. i hoped for Alcazar, very pity they didn't make it. But there were lots of great songs, and not only at the final.

Good Luck from Germany
Sven
I wish all the very best luck to Malena Ernman, with her track "La Voix".

Sweden last won the Eurovision Song Contest in 1999 with:-

CHARLOTTE NILSSON
Take Me To Your Heaven


In my personal opinion, it is about time that the Eurovision Song Contest comes back to Sweden.GOOD LUCK SWEDEN, FROM PREMIERE TV IN ENGLAND


Såg Malenas semifinal i tisdags, och visst var ljudet inte det bästa, men nog har hon en jättechans att vinna hela skiten på lördag? Enda orosmolnet är väl om öststaterna gaddar ihop sig som vanligt och röstar fram Ryssland, Ukraina eller något annat östland.
Grattis, Norge, till segern. Er låt är bra, inte i samma klass som Malenas såklart, men tydligen tillräckligt bra för att vinna. Vi kommer tillbaka:-)
Last edited:
Har nån testat det här: www.tunerights.com/webbjokern man kan tydligen få lite av låtens intäkter. Nån som köpt? Verkar ju roligt. Alla som får del av "Come and get me now" kommer ju rösta massor på Melodifestivalen. Skitsmart.


Add a message (*=mandatory field)
Name*   
E-Mail   
Add Smilies:
Text*   Copyright © 2022 Hung Medien. Design © 2003-2022 eMedia Jungen. All rights reserved.
Page was generated in: 0.13 seconds