Login
  SEARCH
  Svenska 

SWEDISH CHARTS 
 
Top 100 Singles 
 
Top 60 Albums 
ARCHIVE 
SEARCH 
BEST OF ALL TIME 
LINKS 
FORUM
Music of Sweden
Certifications pre-IFPI
Lyrics request
Swedish Electro Songs ?
Chart Positions Pre 1976


 
HOMEFORUMCONTACT

DISCUSSION FORUM
Forum - Allmänt - Best of all time?

Ja är de någon som vet hur den här all time listan är gjord egentligen?

Den har ju Kents Vapen Å amunition som etta men jag vet med säkerhet att de finns ett flertal svenska skivor som sålt bättre. Nordmans debut har sålt i över 500 000 ex, bara i Sverige tex.

Carolas debut kan ha sålt ännu bättre och åtminstonde mer än kent.
Den är väl gjord så att en förstaplats ger 60 poäng, en andraplats 59 poäng o.s.v. ner till plats 60 som ger 1 poäng.
gyllenes hstds pärlor var sveriges bäst sålda album både 95 o 96 o har sålt nästan 800000!!!!
Kanske sålde Carola och Gyllene Tider fler skivor, men Kents album är tveklöst det bästa av alla de som hitills nämnts i forumet. Fast du har nog rätt i att den inte borda toppa listan?
the evere are roxette!!!!!, per gessle and marie fredriksson!!!!
...one fan from italy
by and thank's sweden
Listan bygger ju på listplaceringar och INTE försäljningssiffror - så om en platta säljer 800.000 på en vecka, och sen inget mer, men an annan säljer precis så att den klarar en första plats, vad det nu kan vara 1.000, 10.000 eller 50.000, under två veckor - så kommer den sistnämda högra på "Best of all time", för det handlar ju om PÅ LISTAN - inte antalet sålda ex (även om listan bygger på antalet sålda ex per vecka)
- för list1an -Kent va f*n e de!!
- för list 2an
- för 3an
- för 4an
Bäst är väl ändå Sverige: Lars W.
och Green Day.
ha de
Stefan
Det finns uppenbara fel med poängräkningen. Fram till 1992 kom listan var fjortonde dag och antalet skivor på listan har varit lägre än dagens 60. Detta gör i korthet att nya skivor ser mer framgångsrika ut än vad de egentligen är, även om man konsekvent tilldelar 60 poäng till en singel som låg etta. Det vore vettigare att basera poängen på antal skivor som fanns på första listan, med 20 som maxpoäng. Veckolistor som saknas får väl räknas fram via medelvärdet av omgivande veckor.

Exempel: Enligt nuvarande räkning är den mest framgångsrika singeln Aviciis Levels (3537 poäng) jämfört med säg ABBAs Dancing Queens (1065 poäng), men Dancing Queen var ursprungligen på en topp 20-lista och senare även på en topp 40-lista - båda utgivna var fjortonde dag! - och kunde därmed aldrig samla in eventuella ströpoäng när/om den låg och skvalpade i nedre delen av listan. Om man räknar om båda dessa skivor till en veckovis topp 20-lista får Levels 558 poäng och Dancing Queen 566, vilket nog speglar llistplaceringen avsevärt mindre vinklat mot äldre låtar.


Add a message (*=mandatory field)
Name*   
E-Mail   
Add Smilies:
Text*   Copyright © 2023 Hung Medien. Design © 2003-2023 eMedia Jungen. All rights reserved.
Page was generated in: 0.11 seconds